Lajme nga Bota

Studiuesit duan t’i dërgojnë një mesazh të koduar alienëve

Studiuesit duan t’i dërgojnë një mesazh të koduar
Studiuesit e hapësirës duan t'u dërgojnë një mesazh të koduar alienëve, duke përfshirë ilustrime të njerëzve nudo.

Propozimi do të bazohet në mesazhet e mëparshme të dërguara në hapësirë, kryesisht mesazhin Arecibo, një mesazh radio ndëryjor.

NASA ka dërguar më parë aspekte të njerëzimit në hapësirë. Misioni Lucy 2021 përfshinte një poemë, tekste dhe citate nga Beatles dhe një fosil që i përkiste paraardhësit të lashtë të njeriut që i dha emrin misionit.

Propozimi i ri planifikon të lërë jashtë kulturën dhe gjuhën njerëzore tërësisht, duke u fokusuar në konceptet që mund të jenë më të lexueshme për inteligjencën jashtëtokësore (ETI): matematika dhe fizika.

Mesazhi përfshin një vulë kohe, vulë vendndodhjeje, paraqitje vizuale të strukturës së ADN-së me spirale të dyfishtë dhe një atom hidrogjeni, shpjegime vizuale të algjebrës dhe operacioneve të tjera matematikore, një ilustrim të sistemit diellor, një hartë të tokës dhe, natyrisht, një ilustrim i buzëqeshur i dy trupave njerëzorë, një mashkull dhe një femër.

Tiranapost.al