Lajme nga Bota

Thatësira e lumit Po: Roma shpall gjendjen e jashtëzakonshme në pesë rajone veriore 

Thatësira e lumit Po: Roma shpall gjendjen e jashtëzakonshme në
Italia ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në pesë rajone veriore mes thatësirës më të madhe në 70 vjet.

Gjendja e jashtëzakonshme zbatohet për rajonet Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte dhe Veneto, tha qeveria në një deklaratë. Njoftimi rrjedh nga thatësirat në lumin Po dhe pellgjet e Alpeve lindore.

Lëvizja e miratuar nga Këshilli i Ministrave do të shohë 36.5 milionë euro të alokuara për të përballuar thatësirën.

Lugina e lumit Po, e cila prodhon rreth 40% të ushqimit të vendit, duke përfshirë grurin dhe orizin, mezi ka parë ndonjë reshje shiu për rreth katër muaj.