Lajme nga Bota

Vdes Franca Valeri, 'Zonja' e Spektaklit Italian

Vdes Franca Valeri, 'Zonja' e Spektaklit Italian

Një aktoret më të mëdha italiane të teatrit dhe televizionit ka ndërruar jetë sot në moshën 100 vjeç, në shtëpinë e saj në Romë. Për Franca Valerin reagimet kanë qenë të shumta, që nga kryeministri Conte deri tek kolegët dhe adhuruesit e saj.

E konsideruar si Zonja e Televizionit, Franca Valeri u bë e njohur fillimisht si shkrimtare, më pas si aktore dhe komediane në televizion. Valeri është autore e disa komedive të suksesshme në Itali të tilla si Il segno di Venere,  “Il vedovo”, dhe “Piccola posta”. Franca Valeri lindi në vitin 1920 në Milano. Familja e saj ka prejardhje hebre. Ajo ka një vajzë me emrin Stefania Bonfadelli.

Vdes Franca Valeri, 'Zonja' e Spektaklit Italian

Vdes Franca Valeri, 'Zonja' e Spektaklit Italian

Vdes Franca Valeri, 'Zonja' e Spektaklit Italian