Lajme nga Bota

Vendet evropiane që janë plotësisht të hapura për udhëtarët

Vendet evropiane që janë plotësisht të hapura për

Udhëtimi në Evropë më në fund ka filluar të duket sërish si diçka afër normales. Numri i vendeve që kanë hequr të gjitha kufizimet e hyrjes po rritet dhe shumë po heqin gjithashtu rregullat e brendshme për maskat dhe distancimin shoqëror. Këtu janë të gjitha destinacionet që tani ofrojnë udhëtime pa kufizime.

Republika Çeke

Republika Çeke hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me COVID-in për mbërritjet ndërkombëtare më 9 prill 2022. Nuk është më e nevojshme të vishni maskë për fytyrën në shumicën e vendeve publike – përjashtimet kryesore janë transporti publik dhe taksitë.

Danimarka

Falë shkallës së lartë të vaksinimit në vend, Danimarka u bë vendi i parë i BE-së që hoqi të gjitha kufizimet e brendshme të COVID në fillim të shkurtit. Të gjitha kërkesat e hyrjes për ardhjet ndërkombëtare u hoqën më pas më 29 mars 2022.

Greqia

Pas shumë lëvizjeve, Greqia konfirmoi zyrtarisht se do të hiqte të gjitha masat e hyrjes në lidhje me Covid-in më 1 maj 2022. Mbajtja e maskave do të mbetet e detyrueshme në ambiente të mbyllura..

Hungaria

Udhëtimet në Budapest janë rikthyer falë heqjes së të gjitha kërkesave të hyrjes në lidhje me Covid. Gjithashtu nuk ka më masa për distancimin social dhe nuk është më e detyrueshme mbajtja e maskës në transportin publik ose në vendet e brendshme publike.

Islanda

Të gjitha kufizimet e Islandës në lidhje me Covid-in u hoqën më 25 shkurt 2022, si për ardhjet ndërkombëtare ashtu edhe brenda vetë vendit. Mbajtja e maskave nuk është më e detyrueshme askund dhe nuk ka masa distancuese sociale. Megjithatë vendi ende inkurajon testimin dhe izolimin për të kontrolluar përhapjen e Covid.

Irlanda

Irlanda hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in më 6 mars 2022. Kjo përfshin vërtetimin e vaksinimit, testimin para mbërritjes dhe formularin e gjetjes së pasagjerëve.

Madeira

Edhe pse pjesë e Portugalisë (e cila ende kërkon testim ose vërtetim të vaksinimit), ishulli popullor i pushimeve Madeira ka hequr të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për turistët. Megjithatë, nuk është kthyer në normalitet total.

Territori ende rekomandon që vizitorët ndërkombëtarë të regjistrohen në platformën dixhitale Madeira Safe. Dhe pasi të jeni atje, është ende e detyrueshme të mbani një maskë për fytyrën në ambientet publike të brendshme dhe të mbani dëshmi të vaksinimit për të hyrë në restorante, bare dhe ambiente të tjera.

Mali i Zi

Mali i Zi hoqi të gjitha kufizimet e hyrjes në mes të marsit 2022. Gjithashtu nuk është më e nevojshme të mbani një pasaportë vaksine për të hyrë në mjediset sociale këtu, megjithëse Mali i Zi e ka mbajtur mandatin e maskës për mjediset publike të brendshme. Këtu përfshihen restorantet, baret dhe hotelet.

Norvegjia

“Asnjë testim, pa karantinë, pa regjistrim!” - kjo ka qenë politika e hyrjes së Norvegjisë që nga 12 shkurti 2022, kur vendi nordik hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në Covid për mbërritjet ndërkombëtare. Nuk ka gjithashtu kërkesa për testim nëse sëmureni, gjë që mund të ngrejë pikëpyetje tek udhëtarët e kujdesshëm. Të gjitha rregullat e distancimit social dhe të maskave të fytyrës janë hequr edhe në Norvegji.

Polonia

Polonia hoqi karantinimin në momentin e mbërritjes, provën e vaksinimit dhe testimin para mbërritjes më 28 mars 2022. Gjithashtu të gjitha rregullat për mbajtjen e maskave të fytyrës në publik.

Rumania

Ky vend i Evropës Lindore hoqi të gjitha kërkesat për karantinimin, testimin dhe gjurmimin e pasagjerëve për vizitorët ndërkombëtarë më 9 mars 2022. Në të njëjtën kohë, Rumania deklaroi se po hiqte kalimin dixhital që ishte kërkuar më parë për të hyrë në disa institucione dhe i bëri maskat për fytyrën jo – të detyrueshme si në ambiente të brendshme ashtu edhe në ato të jashtme.

Sllovenia

Udhëtimi drejt këtij kombi ballkanik u bë shumë më i lehtë që nga 19 shkurti 2022, kur hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët, pavarësisht nga statusi i vaksinimit. Shumica e kufizimeve për Covid brenda Sllovenisë përfunduan më 13 Prill 2022, megjithëse do t'ju duhet ende të mbani një maskë për fytyrën në transportin publik dhe në hapësirat publike të mbyllura.

Suedia

Më 1 Prill 2022, Suedia hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët nga MB ose jashtë BE/ZEE. Kjo pasoi një ndalim të përkohshëm të mbërritjeve nga vendet e treta në mars për shkak të variantit omicron. Pavarësisht se nga po mbërrini, kjo do të thotë se nuk do të keni më nevojë të paraqisni prova të vaksinimit ose një test negativ për Covid.

Zvicra

Zvicra njoftoi se do të hiqte të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët ndërkombëtarë nga 2 maji 2022. Para kësaj, udhëtarët duhej të tregonin prova të vaksinimit. Vendi alpin gjithashtu hoqi qafe maskat për fytyrën më 1 Prill 2022 dhe në të njëjtën kohë urdhëroi që njerëzit që kanë rezultuar pozitivë për Covid nuk kanë më nevojë të izolohen.

Tiranapost.al