Lajme nga Bota

Vendet që janë ende me rrezik të lartë për Covid (dhe ato me rrezik të ulët)

Vendet që janë ende me rrezik të lartë për Covid (dhe

Qendrat amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ka vendosur në listën e saj dy destinacione me rrezik të lartë nga Covid-19.

Republika Domenikane dhe Kuvajti, një vend i Lindjes së Mesme i njohur për ofertat e tij kulturore, janë renditur të dyja tani si "Niveli ose Covid-19 Lartë".

Niveli 3, ose "i lartë", është tani niveli më i lartë për sa i përket rrezikut dhe vlen për vendet që kanë pasur më shumë se 100 raste për 100,000 banorë në 28 ditët e fundit. Niveli 2 dhe Niveli 1 konsiderohen respektivisht me rrezik "të moderuar" dhe "të ulët".

Më shumë në nivelin 3

Që nga 27 qershori, destinacionet e mëposhtme të njohura ishin midis atyre që mbetën në Nivelin 3:

• Francë
• Gjermani
• Greqi
• Irlandë
• Itali
• Holandë
• Norvegji
• Portugali
• Spanjë
• Mbretëria e Bashkua

• Brazil
• Kanada
• Kosta Rika
• Malajzi
• Meksikë
• Koreja e Jugut
• Tajlanda
• Turqia

Niveli 2

Destinacionet që mbajnë përcaktimin "Niveli 2: Covid-19 i moderuar" raportuan 50 deri në 100 raste Covid-19 për 100,000 banorë në 28 ditët e fundit.

• Kolumbia
• Iraku
• Rusia
• Arabia Saudite

Niveli 1

Për t'u renditur si "Niveli 1: Covid-19 i ulët", një destinacion duhet të ketë pasur 49 ose më pak raste të reja për 100,000 banorë gjatë 28 ditëve të fundit.

Disa nga vendet më të njohura në kategorinë me rrezik "të ulët" përfshijnë Indonezinë, Indinë dhe Filipinet.