Lajme nga Bota

Vendi më i përballueshëm për emigrantët në vitin 2024

Vendi më i përballueshëm për emigrantët në vitin

Kur vendosni të lëvizni jashtë shtetit, një nga faktorët më të mëdhenj që duhet marrë parasysh është situata financiare.

Për të katërtin vit radhazi, Vietnami është emëruar vendi më i përballueshëm në botë për emigrantët, duke u renditur i pari nga 53 destinacione, sipas një studimi të 2024 InterNations.

InterNations u kërkoi të anketuarve të renditnin nivelet e kënaqësisë së tyre personale në tre fusha: kostoja e përgjithshme e jetesës, kënaqësia me situatën financiare dhe nëse të ardhurat e disponueshme të familjes ishin të mjaftueshme për të bërë një jetë të rehatshme.

Këto të dhëna u përdorën për të përpiluar raportin i cili mbetet kryesisht i pandryshuar nga viti i kaluar, me përjashtim të një hyrjeje të re në listë - Brazili (i 9-ti) - që zëvendësoi Malajzinë.

Këtu janë 10 destinacionet kryesore:

Vietnami

Kolumbia

Indonezia

Panamaja

Filipinet

Indi

Meksika

Tajlandë

Brazili

Kinë