Lajme nga Bota

Venecia miraton tarifën e hyrjes: Nga viti 2024 bileta 5 euro

Venecia miraton tarifën e hyrjes: Nga viti 2024 bileta 5 euro

Masa do të jetë e vlefshme 30 ditë në vit për të kufizuar udhëtarët dhe turistët ditorë.

Kryebashkiaku Luigi Brugnaro tha se tarifa hyn në fuqi nga viti 2024 në një ditë midis Pashkëve dhe 25 Prillit. Këshilli bashkiak nuk ka vendosur ende kalendarin e ditëve.

Përjashtohen nga masa:

- fëmijët nën 14 vjeç

- banorë në Bashkinë e Venedikut

- studentë të çdo niveli dhe rendit të shkollave dhe universiteteve të vendosura në qendrën historike ose në ishujt më të vegjël të Venecias

Ata janë të përjashtuar nga pagesa, por do të duhet të rezervojnë aksesin:

- banorë të rajonit Veneto

- kush ka nevojë për trajtim mjekësor

- ata që marrin pjesë në garat sportive

- Oficerët e zbatimit të ligjit në detyrë