Lajme nga Bota

Ja linjat ajrore më të sigurta për 2021!

Ja linjat ajrore më të sigurta për 2021!

Mund të ketë pasur shumë më pak aeroplanë në qiell këtë vit, por nëse po shikoni përpara dhe parashikoni udhëtime në të ardhmen mund të merrni parasysh renditjet më të fundit të linjave ajrore më të sigurta në botë.

Faqja e internetit e sigurisë dhe rishikimit të produkteve AirlineRatings.com ka publikuar renditjen e saj vjetore të 20 linjave ajrore më të sigurta.

AirlineRatings.com mban mban të dhëna për 385 transportues nga e gjithë bota duke matur faktorët, përfshirë këtu aksidentet e linjave ajrore dhe të dhënat e incidenteve serioze dhe moshën e avionëve të tyre.

"Sfida e këtij viti ishte numri i linjave ajrore që po fluturonin, megjithëse 20 linjat tona ajrore më të sigurta kanë vazhduar të fluturojnë ose kanë ndërprerje të kufizuar të fluturimeve," i tha kryeredaktori i AirlineRatings Geoffrey Thomas për CNN Travel.

Për vitin 2021, faqja e internetit e sigurisë dhe rishikimit të produkteve të linjës ajrore i dha kompanisë ajrore Aussie Qantas vendin e parë.

AirlineRatings theksoi angazhimin e Qantas për rikualifikimin e pilotëve përpara kthimit në shërbim pas pushimit të kohës gjatë pandemisë.

Qantas mbante titullin e linjës ajrore më të sigurt në botë nga 2014 deri në 2017. Në 2018, AirlineRatings tha se nuk mund të gjente asnjë fitues të qartë dhe zgjodhi të rendiste 20 të parët e saj në mënyrë të barabartë, por edhe një herë në 2019 dhe 2020 Qantas u kurorëzua transportuesi më i sigurt në botë.

Por, për vitin 2021, faqja në internet ka renditur secilën nga 20 linjat ajrore kryesore në rendin numerik. Qatar Airways zë vendin e dytë, ndërsa Air New Zealand, Singapore Airlines dhe Emirates përmbyllin pesë të parat.

AirlineRatings gjithashtu vuri në dukje linjat ajrore më të sigurta me kosto të ulët, duke renditur 10 të parat sipas rendit alfabetik. Ata janë Air Arabia, Allegiant, EasyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Westjet dhe Wizz Air.

 

Artikulli i marrë nga CNN Travel, përkthyer dhe përshtatur në shqip nga Tiranapost.al.