Lajme nga Bota

Video/ Zjarret e Kanadasë shkaktojnë ndotjen më të madhe ndonjëherë të ajrit në NYC

Video/ Zjarret e Kanadasë shkaktojnë ndotjen më të madhe

Një video e regjistruar nga mëngjesi e deri pasdite dhe tregon sesi qielli i New York City u errësua me shpejtësi nga një re tymi përgjatë gjithë ditës.

Shtëllunga e tymit ishte pasojë e zjarreve kanadeze. Indeksi i cilësisë së ajrit kaloi në 324. Ky është niveli më i keq që nga koha kur Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit filloi regjistrimin e matjeve të cilësisë së ajrit në vitin 1999.


Video tregon sesi zhduken edhe kullat nga fushëpamja për shkak të smogut.