Showbiz

Lira Gjika: Si ta bësh fëmijën të flasë me ty

Lira Gjika: Si ta bësh fëmijën të flasë me ty

Lira Gjika jep këshilla falas në Facebook, përmes statuseve të ndryshme dhe herë pas here i ndajmë për të gjithë ata që mund ta kenë humbur. Gjithmonë për t`iu dhënë përgjigjie dilemave që i shqetësojnë prindërit, gjyshërit apo edukatorët në rritjen e fëmijëve. Si ta bësh një fëmijë të flasë?

“Flisni me fëmijën tuaj, duke i treguar dhe jo duke e pyetur. Nëse vërtet doni, që fëmija t’ju tregojë, tregojini ju të parët. Fëmija nuk e ka të lehtë të flasë, apo të tregojë. Fëmija, është pikërisht, duke zhvilluar si të folurën, ashtu edhe të menduarit. E folura dhe mendimi, nxitin, ndërtojnë dhe plotësojnë njëra-tjetrën. Ndihmojeni t’i realizojë”, shkruan Lira Gjika.

[caption id="attachment_442480" align="aligncenter" width="558"] Postimi i Lira Gjikës në Facebook[/caption]

*Ky post është realizuar nga Fabjola Hije