Aktualitet

Liria e Shqipërisë nuk është në shitje. Ambasadorja amerikane: Nuk lëkundeni nga Kina

Liria e Shqipërisë nuk është në shitje. Ambasadorja

Shqipëria është e vendosur në partneritetin e saj me Amerikën dhe nuk lëkundet nga Kina apo Rusia. E bindur në fjalën e saj, ambasadorja amerikane e ndarkuar në detyrë, Leyla Moses-Ones, tha se vendi jonë nuk e shet lirinë.

"Është një infrastrukturë komplekse dhe kritike. Kjo është një çështje shumë e rëndësishme. Ka vende kaq të palëkundura në botë në këtë partneritet dhe Shqipëria në bën shumë krenarë. Strategjia e Kinës është për të përdorur marrëveshjet infrastrukturore. Por e kam thënë që Shqipëria e ka deklaruar se disa gjëra nuk janë për shitje. Liria nuk është për shitje, sigurisht që e vlerësoj shumë" tha ajo.

Kjo deklaratë u bë gjatë konferencës 'Demokracia përballë rrezikut të teknologjisë'./ Tiranapost.al