Modë

Si dizajnerët krijuan stile dhe pamje të reja të personazheve në serialin 'Sex and the City'?

Si dizajnerët krijuan stile dhe pamje të reja të personazheve

"Sex and the City" ka qenë një burim frymëzimi i modës për më shumë se dy dekada. TODAY foli me dy nga dizajnerët për disa nga pamjet e personazheve, si dhe për shumë momente ikonike që do të vijnë.

Pas gati një viti pritjeje, fansat e "Sex and the City" më në fund do të jenë në gjendje të shijojnë serinë e vazhdimit të serialit, "And Just Like That..."

Si dizajnerët krijuan stile dhe pamje të reja të personazheve

Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes dhe Charlotte York do të rihyjnë në jetën e shikuesve me rifillimin e "Sex and the City" në HBO Max, së bashku me disa fytyra të reja të reja.

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon dhe Kristin Davis po ripërsërisin personazhet e tyre ikonikë, tani në të 50-at e tyre, ndërsa lundrojnë në një fazë të re të jetës së tyre në qytetin e Nju Jorkut. Pavarësisht mungesës së një prej personazheve më të dashur të serialit, Samantës, dhe shtimit të fytyrave të reja, një gjë mbetet konstante në universin e “SATC”; moda.

Si dizajnerët krijuan stile dhe pamje të reja të personazheve

Molly Rogers dhe Danny Santiago morën detyrën si stilistë të kostumeve për serinë e rinisur. Të dy kanë një histori të gjatë me shfaqjen; Rogers ishte kostumografi së bashku me Patricia Field gjatë filmave origjinalë dhe pasues, "Sex and the City" të vitit 2008 dhe "Sex and the City 2" të vitit 2010. Santiago po kthehet përsëri në rolin e tij si kostumograf, pasi mori pjesë në të dy filmat e mëparshëm.

Ka qenë një moment rikthimi i plotë jo vetëm për kastin, por edhe për pjesën më të madhe të ekipit. Rogers e krahasoi përvojën me "bashkimin më të mirë të shkollës së mesme ku mund të shkoje ndonjëherë", gjë të cilën e pohoi dhe Santiago.

Si dizajnerët krijuan stile dhe pamje të reja të personazheve

"Nuk është thjesht një ribashkim me personazhet, por një ribashkim me gjithçka, që e kanë dashur të gjithë, dhe që që padyshim u ka munguar," tha Rogers për TODAY në një intervistë telefonike.

Storage, natyrisht, i referohet arkivit të famshëm të Parker të Sarah Jessica, i cili përbëhet nga pothuajse nga veshjet e personazhit të saj Carrie Bradshaw. Santiago shpjegoi se kur ata po planifikonin pamjet për shfaqjen, ata përdorën koleksionin e saj për të tërhequr disa pjesë të veçanta për fansat e serialit origjinal, i cili u shfaq nga viti 1998 deri në 2004. Duke ditur intuitivisht imazhin e tyre dhe se si kishin zgjedhur veshjet për ta vite më parë, ekipi i kostumeve ishte në gjendje t'i afrohej pamjes së secilit personazh përmes një lenteje më moderne.

Si dizajnerët krijuan stile dhe pamje të reja të personazheve

Për Rogers dhe Santiago, frymëzimi do të godiste në periudha të ndryshme gjatë procesit të krijimit të veshjeve. Rogers tha se mund të ishte kudo, nga një pjesë specifike në një koncept të caktuar, momente nga skenari, ose thjesht njohja e secilit personazh kaq mirë.

“Ndodh organikisht, sepse nuk e kishim të panjohur shfaqjen; ne nuk ishim stilistë të rinj të kostumeve që po vinin dhe nuk shihnim kurrë asgjë nga këto.”

Si dizajnerët krijuan stile dhe pamje të reja të personazheve

“Në fakt, ne zakonisht e kishim blerë atë herën e parë, kështu që ishte e lehtë për ne të shkonim në bankën tonë të kujtesës dhe thoshnim, 'Oh, le të rifusim atë çantë që të gjithë e donin'.”

Megjithëse mund të supozohet se të dy kostumografët ndjenë presion për të vazhduar trashëgiminë e një shfaqjeje të njohur për momentet e saj ikonike të modës, Roger tha se ajo dhe Santiago nuk e ushtronin atë presion ndaj vetes në fund të ditës.

Si dizajnerët krijuan stile dhe pamje të reja të personazheve

Dy episodet e para të "And Just Like That..." dolën në HBO Max më 9 dhjetor. Episodet e reja do të shfaqen premierë çdo të enjte pas premierës.

Tiranapost.al