Modë

Thom Browne fiton betejën ligjore me Adidas për 4 vijat

Thom Browne fiton betejën ligjore me Adidas për 4 vijat

Adidas ka humbur një çështje ligjore në përpjekje për të ndaluar një stilist që të përdorë një dizajn me katër shirita.

Gjigandi i veshjeve sportive argumentoi se katër vijat e markës luksoze Thom Browne Inc ishin shumë të ngjashme me tre vijat e saj.

Thom Browne fiton betejën ligjore me Adidas për 4 vijat

Browne argumentoi se blerësit nuk kishin gjasa të ngatërronin dy markat pasi - ndër arsyet e tjera - ai kishte një numër të ndryshëm vijash.

Adidas kishte planifikuar të kërkonte më shumë se 7.8 milion dollarë (6.4 milion £) si dëmshpërblim - por një juri në Nju Jork mbajti anën e Browne.

Modelet e Browne shpesh paraqesin katër vija horizontale, paralele, që rrethojnë veshjet.

Thom Browne fiton betejën ligjore me Adidas për 4 vijat

Veshjet sportive nuk dominojnë krijimet e Thom Browne Inc dhe prodhimi i tyre synon klientët e pasur.

Avokatët e Browne gjithashtu argumentuan se vijat janë një dizajn i zakonshëm.

Ndërsa Adidas filloi veprimet ligjore në vitin 2021, beteja midis dy kompanive daton më shumë se 15 vjet më parë.

Thom Browne fiton betejën ligjore me Adidas për 4 vijat

Në vitin 2007, Adidas u ankua se Thom Browne po përdorte një dizajn me tre shirita në xhaketa. Brone pranoi të ndalonte përdorimin e tij dhe shtoi një shirit të katërt.

Që atëherë, Thom Browne Inc është zgjeruar me shpejtësi dhe tani shitet në më shumë se 300 vende në mbarë botën, dhe vitet e fundit ka krijuar më shumë veshje atletike.