Modë

Unaza me GPS, trendi më i ri i bizhuterive të famshme inteligjente

Unaza me GPS, trendi më i ri i bizhuterive të famshme inteligjente

Unazat me GPS, pjesë e inovacionit të bizhuterive të famshme inteligjente, po kthehen në trend për bashkëshortët e rinj në vende të ndryshme të botës.

Këto unaza martese inovative përfshijnë GPS, në mënyrë që bashkëshortët të mund të dinë për vendndodhjen e partnerëve të tyre në çdo kohë.

Edhe pse për shumë përdorues unaza martesore me GPS mund të jenë alternativa ideale, për shumë të tjerë mund të jetë një tregues i sjelljes posesive dhe kontrolluese në martesë.

Këto unaza inovative thuhet se e kanë origjinën në Brazil, duke u prodhuar nga një kompani e quajtur “Boyfriend Tracker”. Ato shpesh funksionojnë ose sinkronizohen përmes një çipi të quajtur ‘aleanca’, ku çiftet sinkronizojnë unazat e tyre me njëri-tjetrin përmes një kodi që u lejon atyre të njohin vendndodhjet e tyre.

Gjithashtu, këto unaza kanë sensorë të aftë për të zbuluar kur njerëzit ndalojnë përdorimin e unazës. Në këtë mënyrë, mund të regjistrohet koha, momenti dhe vendi në të cilin aksesori i përmendur ndaloi së përdoruri.

Disa nga përfitimet që thuhet se kanë këto unaza martese me GPS, janë këto:

Zbulimi i vendndodhjes së bashkëshortit në çdo kohë.

Në rast vjedhjeje ose humbjeje, ato mund të lokalizohen saktësisht.

Ata janë tërheqës estetikisht si dhe luksoz, duke i bërë ato një dhuratë ideale për martesë.

Sipas krijuesve të saj, ideja dhe qëllimi i këtyre unazave është të ndihmojë në rast të zhdukjeve apo rrëmbimeve.

Për sa i përket çmimit të këtyre unazave, ato mund të merren nga 350 dollarë e lart. Po kështu, gurët që janë të ngulitur do t’u japin atyre një vlerë më të madhe ose më të vogël.

Ky trend i ri i përzierjes së teknologjisë me artikujt e luksit mesa duket po ecën shumë mirë.