Lajme nga Bota

Mos harro se ke vetëm një jetë! Momenti prekës kur një baba shkon me dhimbje koke dhe zbulon se ka tumor

Mos harro se ke vetëm një jetë! Momenti prekës kur një

Një video shumë prekëse po qarkullon në mediat britanike. Është një baba i cili shkon në spital me një dhimbje të tmerrshme koke, dhe aty merr lajmin që padyshim do i ndryshojë jetën.

Geoff nxitoi për në spitalin Mbretëror në Stoke me një dhimbje koke të tmerrshme. Mjekët menduan se kishte pësuar një goditje në tru. Por pas skanimit ata u habitën. Panë një masë të madhe të bardhë në trurin e tij.

The neurosurgeon then explained they could offer him an operation to try and prolong his life by cutting out some of the mass

Mjeku nuk po e kuptonte në fillim për shkak të madhësisë pasi nuk priste që një masë e tillë nuk do jepte shenja, por pas konsultimit dhe detajeve të tjera u zbulua se ishte masë tumorale.

Pictured, the scans of Geoff's brain, showing the incurable brain tumour

Geoff bashkë me gruan e tij dhe njërin nga fëmijët që nuk shihet në video presin lajmin me kokë ulur në ankth se çfarë kishte ndodhur në kokën e tij. Njëri nga doktorët e mori veçmas dhe i tha: Ka një listë shumë të shkurtër të gjërave që mund të shpjegojnë masën. Gjasat më të mëdha janë për tumor.

A consultant then had to dish out the worst possible news to Geoff, leaving his family who were sitting with him in complete silence

Por Geoff i habitur thotë: Por unë kam bërë një jetë të mirë.. kaq... nuk mendoj! Kamerat kapën momentin teksa e transmetuan mbrëmë në Channel 5.  Më pas Geof pranoi të niste trajtimin e në mendje kishte lajmin që e lanë gjysmë të vetëdijshëm.

Scans showed a white mass on his brain – but his doctor initially had no idea what it could be and warned it may be something 'very bad'

E ndërkohë që mjeku i shpjegonte Geoff, i tha se një neurokirurg po studion rastin e tij për të bërë një ndërhyrje që mund të rezultojë edhe fatale. E ndërsa anëtarët e familjes pyesin të shqetësuar nëse do të vdesë. Mjeku tregohet i sinqertë dhe i thotë: Nuk e dimë, ka mundësi...

Geoff, whose last name is unknown, was rushed to Royal University Hospital in Stoke with an excruciating headache. Doctors feared it was a stroke

Në rastin e tij ka një shans që të hiqet të paktën një pjesë e masës dhe kështu mund ti zgjaten vitet e jetës, por shpresat nuk vdesin kurrë.

Geoff vetë ra dakord për procedurën dhe si një njeri që e do fort jetën i thotë: Vetëm vazhdo, dua të jetoj! Daily Mail/ Tiranapost.al. E.B