Moti

Java do të jetë pranverë, veç të martës

Java do të jetë pranverë, veç të martës

Kjo javë pritet të jetë një javë vërtet pranverore pasi vendi ynë do të ndikohet nga kushte të qëndrueshme atmosferike por dhe masa ajrore të mgrohta me origjinë jugperëndimore.

Java do të jetë pranverë, veç të martës

Në këtë mënyrë moti parashikohet në pjesën më të madhe të ditëve i kthjellët e vranësira të pakta kalimtare në relievet malore në lidnje.

Por, përjashtim bënë dita e Martë ndërsa moti parashikohet i vranët e reshje shiu të herëpashershme me intensitet të ulët dhe mesatar në formën e shtrëngatave. Gjithashtu për këtë ditë pritet një rënie e ndjeshme e temperaturave në vlerat e mesditës, por ato (temperaturat e mesditës) do të rriten përsëri në ditët në vijim (shih tabelën bashkëlidhur).