Moti

Vjen Nikola, ose acari! Java tjetër do të jetë më e ftohta e vitit

Vjen Nikola, ose acari! Java tjetër do të jetë më e ftohta e

Java e ardhshme parashikohet të jetë java më e ftohtë e këtij dimri.

Rryma atmosferike e ftohtë, e quajtur NìKola vjen nga Rusia dhe pritet të mbërrijë nga hëna e 6 shkurtit edhe në vendin tonë.

Vjen Nikola, ose acari! Java tjetër do të jetë më e ftohta e

Moti i acartë karakterizohet nga erërat e ftohta që do të prekin një pjesë të madhe të territorit, duke shkaktuar rënie të menjëhershme të temperaturave të cilat do të arrijnë deri në -10°C.

Parashikimet e motit për javën e ardhshme flasin për reshje dëbore edhe në lartësi të ulëta, gjë që nuk përjashton mundësinë që të ketë borë edhe në Tiranë.