MY TIRANA

Arkitekti Boeri projekton një lagje në Tiranë për t’u përshtatur me koronavirusin, shihni fotot si do dukej

Revista Dezeen, i ka kushtuar një artikull të gjatë arkitekturës dhe dizajnit që ditët e sotme po përshtaten gjithnjë e më shumë me natyrën.

Në artikull trajtohet një projekt i studios italiane Stefano Boeri Architetti dhe kompanisë shqiptare të ndërtimit, SON-Group, të titulluar Tirana Riverside, në afërsi të lumit Lana, një projekt që synon t’u përgjigjet nevojave të koronavirusit.

Arkitekti Boeri projekton një lagje në Tiranë për t’u

"Kjo është lagjja e parë në Europë që është projektuar si një marrëveshje me qeverinë dhe autoritetet lokale për t’iu përgjigjur fazës së pas-pandemisë dhe për të përmbushur kërkesat e krizës aktuale", thekson arkitekti Boeri për Dazeen.

Me projektin, Stefano Boeri Architetti ka synuar të krijojë një “lagje-qytet” që do të përfshijë teknologji, kopshte të gjera në çati dhe të tjera ndërtesa për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Arkitekti Boeri projekton një lagje në Tiranë për t’u

Qëllimi i këtyre projekteve është përmirësimi i hapësirave të gjelbra, gjë që ne e kuptuam më mirë këto kohë pandemie, ku e vetmja zgjidhje ishin pikërisht këto hapësira e jo ato të mbyllurat.

Arkitekti Boeri projekton një lagje në Tiranë për t’u

Arkitekti Boeri projekton një lagje në Tiranë për t’u

Linku i artikullit këtu: 

https://www.dezeen.com/2020/06/02/stefano-boeri-architetti-designs-coronavirus-resilient-neighbourhood-in-tirana/amp/?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR1T0ryHoynoEhrYh9B9u-r9w_mPzk6y0V9RzwRDLCdp4L0sUa2ehCTXwMs