Aktualitet

Në nëntor Italia do t’i propozojë BE-së të hapen negociatat

Në nëntor Italia do t’i propozojë BE-së të hapen

Italia do t’i propozojë Bashkimit Europian që në nëntor t’i hapen negociatat Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut. Kështu tha kryeministri italian, Giuseppe Conte, gjatë një konferencë për shtyp në fund të samitit të liderëve të BE në Bruksel.

"Ky është një shpullë e madhe për këto vende, gabim historik. Shumica e vendeve nuk kanë rënë dakord me këtë vendim të fundit dhe në nëntor do t'i propozojmë BE-së të hap në nëntor negociatat për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut", tha Conte.

Kështu Italia hiqet nga lista e vendeve anëtare të dyshuara, që Macron tha se nuk mbështetën Shqipërinë./ Tiranapost.al

http://www.tiranapost.al/macron-ia-fut-ne-fund-te-gjitheve-nuk-eshte-e-vertete-qe-vendet-anetare-mbeshteten-shqiperine/

http://www.tiranapost.al/nuk-hapen-negociatat/