Art dhe Kulturë

Një poezi e panjohur e Nënë Terezës: Ki gjithnjë parasysh që...

Një poezi e panjohur e Nënë Terezës: Ki gjithnjë

Forca dhe besimi yt nuk kanë moshë

Ki gjithnjë parasysh se lëkura rrudhet,

flokët thinjen e ditët bëhen vite.

Megjithatë ajo çka është e rëndësishme nuk ndryshon, forca dhe besimi yt nuk kanë moshë. Shpirti yt ështe ngjitësi i çdo rrjetëze merimangash. Pas çdo linje të mbërritjes është një linjë nisjeje. Pas çdo suksesi është një tjetër zhgënjim.

Përsa kohë je i gjallë, ndjehu i gjallë.

Nëse të mungon ajo që bëje, kthehu ta bësh.

Mos jeto me fotografi të zverdhura, këmbëngul edhe pse të gjithë presin të braktisësh.

Mos lejo të ndryshket hekuri që është në ty.

Bëj që në vënd të mëshirimit të të respektojnë.

#ShënTereza

Poezinë e gjetëm në postimin e ish ministrit Ditmir Bushati si dedikim për Nënë Terezën. / Tiranapost.al.