Opinion

S’duan të martohen dhe po bëjnë më pak seks! Pse të rinjtë po bëhen anti-romantik

S’duan të martohen dhe po bëjnë më pak seks! Pse

Ka prova të një ndarjeje në rritje politike, kulturore dhe sociale midis burrave dhe grave në të gjithë botën e industrializuar", shkruan Nicholas Kristof për New York Times.

Ndërsa të rinjtë po pozicionohen djathtas politikisht, ata po bëhen "më të zemëruar ndaj suksesit të grave dhe po tërhiqen më shumë nga populistët autoritarë konservatorë".

“Një dritare për tensionet gjinore është një meme virale në TikTok në të cilën gratë diskutojnë nëse do të preferonin më shumë të rrinin në pyll me një ari apo një burrë. Shumica zgjedhin ariun.”

Të rinjtë jo vetëm që po martohen më pak, por po bëjnë edhe më pak seks. Tradicionalisht, të moshuarit shqetësoheshin se të rinjtë do të ishin shumë të shthurur; por tani po shqetësohemi më shumë për beqarinë rinore.

Ndoshta kjo ndarje gjinore do të përmbyset dhe do të rregullohet. Ose ndoshta, siç sugjeruan disa nga ato gra komentuese, nuk është problem, ose është problem vetëm për burrat. Por një sondazh zbulon se të rinjtë dhe të rejat në të gjithë botën perëndimore janë thellësisht të pakënaqur dhe duket se gjithnjë e më shumë nuk janë në kërkim të një "partneri".

Për mua, problemi themelor është lufta e burrave për t'u përshtatur me një botë në të cilën trupi ka më pak rëndësi se truri, edukimi dhe inteligjenca emocionale.

Unë shqetësohem se fërkimet gjinore mund të rriten dhe do të shtojnë tension në jetën moderne, duke lënë më shumë njerëz të përballen vetëm me botën, pa askënd për t'u strukur dhe për të ofruar rehati afatgjatë. Kam frikë se jam një romantik në një botë që po bëhet më pak romantike, shkruan Kristof.