Aktualitet

Sondazhi i Euronews: Shqiptarët i besojnë të parës ambasadës amerikane! Media dhe Shoqëria Civile dobët

Sondazhi i Euronews: Shqiptarët i besojnë të parës

Sipas një sondazhi të realizuar nga Euronews Albania, rezultoi se qytetarët shqiptarë i besojnë më shumë Ambasadës shqiptare dhe më pak partive politike.

Sipas sondazhit vetëm 3.7% e shqiptarëve u besojnë subjekteve politike.

Sondazhi i Euronews: Shqiptarët i besojnë të parës

Nga ana tjetër qëndronte Ambasada Amerikane, si institucioni më i besueshëm për qytetarët shqiptarë (40%), i ndjekur nga Delegacioni i BE -së (37%).

Media dhe shoqëria civile gjithashtu shihen si pak të besueshme nga qytetarët e anketuar ( 16 % media dhe 13.5 % shoqëria civile).

Ndërsa tre vendet e para u morën nga institucionet e huaja, në vend, Policia e Shtetit shihet si më e besueshmja, sipas 31% të të anketuarve.

Sondazhi i Euronews: Shqiptarët i besojnë të parës

Tiranapost.al