Opinion

Tri mësime nga Kanuni për lirinë e shtypit dhe argatët e së keqes

Tri mësime nga Kanuni për lirinë e shtypit dhe argatët e

Profesori i gazetarisë Lutfi Dervishi që njihet për stilin thumbues për fenomene e ngjarje të ditës me statuset e tij, sot në ditën e lirisë se shtypit ka risjellë tri mësime nga Kanuni i Lekë Dukagjinit:

1. Fjala nuk bën mort!

2. Lajmësi nuk ka faj!

3. Argatët e së keqes….

Ai që mbjell e hap fjalë të këqija e gërgasa herë për njanin e herë për tjetrin, me gojë të kanunit thirret “Argat i së keqes”- as e thërret kush në punë, as i nep kush rrogë.

Kanuni Lekë Dukagjinit, Fjala; nyja e tetëdhjetë e gjashtë