Politikë

Basha: Vendi po shkon në krizë të thellë, e krahason me Serbinë

Basha: Vendi po shkon në krizë të thellë, e krahason me

Kreu i PD-së Lulzim Basha akuzon qeverinë se ka futur vendin në një krizë të krizë të thellë, jo vetëm me situatëne pandemisë por edhe gjatë këtyre 7 viteve të fundit.

Në një konferencë ai e krahasoi me Serbinë, duke thënë se Shqipëria dhe Serbia kishin të njëjtin borxh publik, prej 70%. Por shton se ndërkohë që Serbia e ka ulur borxhin në 54% dhe ka investuar, për Shqipërinë thotë situata ekonomike është thelluar më tej.

Lulzim Basha:

Shqipëria në këto vite ka bërë hapa pas. Po ju jap një shembull, para pak ditësh Shqipëria dhe Serbia kishin të njëjtin borxh publik, 70% në vit ishte sasia e borxhit publik, Ku jemi Sot? Sot Shqipëria vazhdon me borxh të lartë, me faturat për koncesionet. Ndërsa Serbia ka ulur borxhn me 54 %, ka investuar në sektorë si teknologjia etj.