Politikë

Në Shqipëri ka media të financuara me para ruse e kineze

Në Shqipëri ka media të financuara me para ruse e kineze

Në intervistën për “Opinion” ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës Yuri Kim ka deklaruar se në vendin tonë ka media të financuara nga para ruse e kineze.

Diplomatja amerikane nuk ka preferua të japë emra të caktuara mediash që ushqehen me fonde të tilla, por tha se rusët dhe kinezët punojnë pareshtur për të forcuar ndikimin e tyre në Shqipëri.

Pjesë nga intervista:

Blendi Fevziu: Dhe, a mendoni vërtet se në Shqipëri ka influencë ruse ose kineze? Ose përpjekje për të ndikuar?

Ambasadorja Kim: Rusët, kinezët dhe të tjerët janë në përpjekje të pareshtura që synojnë të ndikojnë…

Blendi Fevziu: Edhe këtu?

Ambasadorja Kim: Kështu mendoj.

Blendi Fevziu: Edhe në media?

Ambasadorja Kim: Po.

Blendi Fevziu: A keni informacion ose gjëra konkrete? Informacion konkret?

Ambasadorja Kim: Po.

Blendi Fevziu: Mund ta ndani me ne?

Ambasadorja Kim: Jo.

Blendi Fevziu: Jo? Por ju i dini?!

Ambasadorja Kim: Po.

Blendi Fevziu: Edhe në media.

Ambasadorja Kim: Po.