Politikë

Kryeministri ju thotë nxënësve që të protestojnë kundër pronarëve që shitën godinën e shkollës dhe jo ndaj tij

Kryeministri ju thotë nxënësve që të protestojnë

Kryeministri Edi Rama ka bërë një reagim në Twitter pas protestës së nxënësve të Kolegjit 'Mehmet Akif' të cilët kërkojnë anulimin e vendimit të qeverisë për mbylljen e shkollës.

Rama shkruan: Nxënëset e shkollës së mbyllur të protestojnë kundër pronarëve që shitën godinën e shkollës dhe e spostuan aktivitetin gjetkë, pa marrë leje sipas ligjit e pa respektuar rregullat e parashikuara ligjërisht! Ministria e Arsimit dhe Sportit ka zbatuar ligjin si në raste të tjera.

Pas qëndrimit të Ramës për shkollën, Berisha i përgjigjet: Je vasal i Erdoganit

“Dënoj qëndrimin e Ramës ndaj arsimit privat. Gënjeu për shkaqet e mbylljes së shkollës. Rama, vasal i Erdoganit që urdhëron në xhami dhe shkolla. Kjo përbën një shkelje flagrante të lirisë së shkollimit. Ky është një vendim i turpshëm i marrë jashtë Shqipërie. Solidarizim të plotë me nxënësit dhe fëmijët e kopshtit”.