Politikë

Kurti flet për situatën në Veri: Nuk e dorëzojmë republikën tonë te fashistët rusë

Kurti flet për situatën në Veri: Nuk e dorëzojmë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i pranishëm në forumin e Bratislavës tha se situata e dhunshme në Veri po ndodh si rrjedhojë e prezencës së grupeve ruse. Kurti shton se nëse në këto komuna do të bëhen protesta paqësore për përsëritjen e zgjedhjeve do të kenë mbështetjen e tij.

“Policia jonë po bën një punë profesionale të ndihmuar nga aleatët tanë. Kanë vokacion perëndimor, i dinë shumë mirë të drejtët e njeriut dhe nuk ka shkelje. Në këto komuna kam dhënë urdhër që nënkryetarët të jenë serbë, pra kryetari shqiptar i zgjedh nënkryetarët e vet. Ajo që po ndodh në Veri është se koncepti i tyre për botën serbe po reflektohet në vendin tonë. Po ju bëj një pyetje, që nuk është retorike: Nëse këta komunarë nuk shkojnë në zyra, kush duhet të shkojë në këto zyra që janë bosh? Nuk janë protesta, por turma me shkronjën Z që thërrasin ‘ubi ubi’, pra ‘vrite vrite’. Nuk e dorëzojmë republikën tonë tek këta fashistë. Nëse qytetarët e këtyre komunave do të bënin protesta paqësore për të kërkuar përsëritjen e zgjedhjeve në Veri do kishin mbështetjen time”, tha Kurti.