Politikë

Kuvendi miraton hapjen e dosjeve, çfarë parashikon ligji

Kuvendi miraton hapjen e dosjeve, çfarë parashikon ligji

Me 72 vota pro, mazhoranca miratoi në seancën e sotme të Kuvendit ligjin e ri për deklasfikimin si sekret shtetëror të dosjeve të ish-Sigurimit.

Përmes këtij ligji të shumëdebatuar, i hapet rrugë hapjes së dosjeve të konsideruara deri më tani sekret të Sigurimit të Shtetit.

Çfarë parashikon ligji

Ky ligj parashikon që të drejtën për klasifikimin e një informacioni do ta ketë Kryeministri dhe Presidenti.

Por ai nuk përjashton nga kjo e drejtë asnjë qytetar që mund të kërkojë përmes institucioneve të kenë akses në dosjet e ish-Sigurimit.

Nga ky ligj përjashtohen ato dokumente që lidhen me marrëdhëniet ndërkombëtare dhe me sigurinë kombëtare të vendit.