Politikë

Presidenti i PE David Sassoli padit Komisionin Europian

Presidenti i PE David Sassoli padit Komisionin Europian

Presidenti i PE, David Sassoli ka kërkuar nga ekipi ligjor i Parlamentit Europian të përgatisin një padi kundër KE për "dështimin" e këtij të fundit për të ndëshkuar vendet që "shkelin" sundimin e ligjit. Sipas rregullores e cila u miratua në dhjetorin e kaluar, BE ka të drejtë të pezullojë pagesat nga buxheti i bllokut për vendet anëtare në të cilat sundimi i ligjit është nën kërcënim, sipas Sassolit Komisioni Europian nuk e ka ndjekur këtë rregullore.

Me anë të një letre David Sassoli bën të qartë se Parlamenti do ta tërheqë këtë procedim ligjor nëse Komisioni merr masat e nevojshme.

Letra nga Presidenti drejtuar shërbimeve juridike të Parlamentit vjen pas një votimi në komisionin e çështjeve juridike të Parlamentit që rekomandoi paraqitjen e procedurave në Gjykatën e Drejtësisë. Shumica e drejtuesve të grupeve politike në Konferencën e sotme të Presidentëve e mbështetën këtë vendim.

Pas takimit, Presidenti Sassoli u shpreh:

“Shtetet Anëtare të BE -së që shkelin sundimin e ligjit nuk duhet të marrin fonde nga BE. Vitin e kaluar, Parlamenti luftoi fort për një mekanizëm për ta siguruar këtë. Megjithatë, deri më tani Komisioni Evropian ka hezituar ta përdorë atë.

Bashkimi Evropian është një komunitet i ndërtuar mbi parimet e demokracisë dhe sundimit të ligjit. Nëse këto janë nën kërcënim në një shtet anëtar, BE -ja duhet të veprojë për t'i mbrojtur ato. Prandaj i kam kërkuar shërbimeve tona juridike që të përgatisin një padi kundër Komisionit për të siguruar që rregullat e BE -së të zbatohen siç duhet ".

Presidenti i PE David Sassoli padit Komisionin Europian

Tiranapost.al