Politikë

Regjistrimet në KQZ për zgjedhjet e 25 Prillit/ 4 parti refuzohen, 9 të tjera regjistrohen për të garuar

Regjistrimet në KQZ për zgjedhjet e 25 Prillit/ 4 parti refuzohen, 9

Teksa na ndajnë vetëm dy muaj nga zgjedhjet parlamentare të 25 Prillit, KQZ ka zhvilluar një mbledhje për shqyrtimin e kërkesave të regjistrimit të 13 partive, prej të cilave 4 janë refuzuar për shkak se nuk përmbushnin kushtet formale për t’u regjistruar. Bëhet fjalë për partinë Centriste të Mirëqenies Popullore Shqiptare, Partinë e Punës së Shqipërisë, Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Punëtorve të Shqipërisë dhe Xhavit Zhuzhi për regjistrimin si subjekt zgjedhor të Partisë Emigracioni Shqiptar.

Lista e partive dhe kandidatëve që u regjistruan pranë KQZ ditën e sotme:

1.      Partia Shqiptare Atdheu – regjistrohet

 

2.            Partia Pajtimit Kombëtar – regjistrohet

 

3.            Partia Ligj dhe Drejtësi – regjistrohet

 

4.            Partia Fryma e Re Demokratike – regjistrohet

 

5.            Partia Qytetare Shqiptare – regjistrohet

 

6.            Partia Uniteti Kombëtar – regjistrohet

 

7.            Partia Aleanca Kuq e Zi – regjistrohet

 

8.            Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve – regjistrohet

 

9.            Partia Aleanca Popullore – regjistrohet

 

10.          Kreshnik Merxhani si kandidat i propozuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore qarku Gjirokastër – regjistrohet

 

11.          Bledar Dika si kandidat i propozuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore qarku Tiranë – regjistrohet

 

12.          Partia Centriste Mirëqenies Popullore Shqiptare – nuk regjistrohet

 

13.          Partia së Punës së Shqipërisë – nuk regjistrohet

 

14.          Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Punëtorve të Shqipërisë – nuk regjistrohet

 

15.          Xhavit Zhuzhi për regjistrimin si subjekt zgjedhor të Partisë Emigracioni Shqiptar – nuk regjistrohet

 

Tiranapost.al