Politikë

Të dielën zgjedhje në Kukës. 46 mijë qytetarë votojnë

Të dielën zgjedhje në Kukës. 46 mijë qytetarë

Të dielën Kukësi do të mbajë zgjedhjet vendore pas shkarkimit të Safet Gjicit, për shkak të videoskandalit seksual.

Kreu i KQZ, Ilirjan Celibashi ka ndarë detajet teknike të procesit. Sa parti do të marrin pjesë? Sa është numri i votuesve dhe sa do t`i kushtojë buxhetit të shtetit.

Janë 5 parti zgjedhore

PS

PD

PL

PSD

Partia per Integrimin

Ka 1 koalicion; bashke fitojme

Janë paraqitur vetëm 2 kandidatë, Emri Vata i 'BF', Albert Halilaj nga PS

Janë 74 qendra votimi ku do të votohet

Në 37 qv, 7 janë të PS, 1 I PL 4 te PD

Në qendrat e tjera të votimit 3 PS , 3 PD dhe 1 i 'PL'.

Jemi në pritje të propozimeve shtesë të PD për komisionet, ka sjellë deri më tani 20 propozime, kemi miratuar 9 presim edhe 11 të tjera.

Zgjedhjet do t`i kushtojnë 25 milionë buxhetit të shtetit, të cilat nuk janë para të kërkuara shtesë, por në një menaxhim të buxhetit që ne kemi bërë, thamë se nuk ishte e nevojshme që të kemi buxhet shtesë.