Rajoni

Lumi Drina shndërrohet në një grumbull gjigant plehrash lundruese

Lumi Drina shndërrohet në një grumbull gjigant plehrash lundruese
Mbeturinat që notojnë në lumin Drina pranë Vishegradit, Bosnje

Lumi Drina në Bosnje-Hercegovinë, i njohur për bukurinë e tij mahnitëse natyrore, është shndërruar në një grumbull gjigant plehrash lundruese.

Tonelata me shishe plastike, fuçi të ndryshkura, goma të përdorura, pajisje shtëpiake, drurë dhe mbeturina të tjera janë grumbulluar në lumin i cili gjarpëron nëpër kodra pyjore.

Lumi Drina shndërrohet në një grumbull gjigant plehrash lundruese

Ambientalistët japin alarmin se rreth 10,000 metra kub mbeturina janë grumbulluar pas një barriere të krijuar në Drina ditët e fundit.

Dejan Furtula përfaqësues i grupit mjedisor Eko Centar Vishegrad tha se rrjedhja e madhe e mbeturinave nuk po ndalet, pavarësisht nga reshjet e rrëmbyeshme dhe përmbytjet.

Lumi Drina shndërrohet në një grumbull gjigant plehrash lundruese

Lumi Drina rrjedh 346 kilometra nga mali veriperëndimor i Malit të Zi përmes Serbisë dhe Bosnjës. Shumë nga degët e tij janë të njohura për ngjyrën e tyre smerald dhe peizazhin që të lë pa frymë.