Rajoni

Një ministër i Serbisë nuk lejohet të hyjë në Kosovë

Një ministër i Serbisë nuk lejohet të hyjë në

Vanja Udoviçiç është ministri i rinisë dhe Sporteve të Serbisë, i cili është ndaluar të hyjë në Kosovë. Kështu ka thënë drejtori i Zyrës për Kosovën dhe Metohinë në qeverinë e Serbisë Petar Petkoviç.

Reagimi i tij:

"Ministri Udoviçiç duhej të fliste në Universitetin e Prishtinës sot për t'u dhënë bursave të rinjve dhe më pas të vizitonte Qendrën për Ekologjinë dhe Zhvillimin e Sporteve në Zubin Potok, por autoritetet e institucioneve të përkohshme në Prishtinë i ndaluan vizitën e tij pa ndonjë arsye".

Ky ndalim, sipas Petkoviç tregon edhe se BE nuk ka fuqi të sigurojë dhe garantojë respektimin e marrëveshjes mes dy vendeve.

*Tiranapost.al