Rajoni

Vuçiç fajëson Kurtin për dështimin e marrëveshjes dhe zbulon 6 pikat e propozuara nga Prishtina

Vuçiç fajëson Kurtin për dështimin e

Për herë të parë pas dështimit të bisedimeve më 18 gusht në Bruksel, në kuadër të dialogut të ndërmjetësuar nga Bashkimi Europian, ka folur Presidenti serb Aleksandar Vuçiç, i cili ka fajësuar Kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, për mos arritjen e një marrëveshjeje.

Vuçiç i cili ka takuar ditën e sotme dhe përfaqësuesit e serbëve nga Kosova, tha se në këto bisedime Prishtina ka refuzuar çdo propozim për targat dhe dokumentet serbe.

“Atyre nuk u intereson ta zbatojnë atë. Ata refuzuan dhe targat KS dhe gjithçka, sepse i vetmi qëllim i tyre është ai i torturimit të popullit tonë në Kosovë, dëbimi përfundimtar i tyre”.

“Nuk do të ekzistojnë kolonat e refugjatëve, sepse ne do të shpëtojmë popullin tonë nga persekutimi,” shtoi Vuçiç.

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tregoi dhe 6 pikat e marrëveshjes propozuar nga Prishtina:

1. Njohja reciproke dhe anëtarësimi në të gjitha organizatat ndërkombëtare

2. Zgjidhja e problemeve nga e kaluara: zgjidhja e problemit të të pagjeturve, konstatimi dhe zgjidhja e problemit të personave të përdhunuar, të të zhvendosurve, shkatërrimi i pronës private dhe publike dhe kthimi i objekteve, dëmshpërblimet e luftës që Serbia duhet t’i paguajë të gjitha

3. Bashkëpunimi në të ardhmen

4. Respektim reciprok për të drejtat e serbëve në Kosovë dhe shqiptarëve në Luginën e Preshevës

5. Rishqyrtimi i marrëveshjeve të dakordësuara më parë, zgjidhja e mosmarrëveshjeve

6. Dispozitat përfundimtare