Shëndeti

5 këshilla kundër plakjes

5 këshilla kundër plakjes
Plakja është një proces biologjik natyror që nuk mund ta mohojmë, megjithëse e vështirë për shumë prej nesh. Por çfarë e bën ndryshimin midis dikujt që është 60 vjeç, por duket sikur është 50 vjeç, dhe të tjerëve që duken 50, por në të vërtetë janë 40?

Natyrisht, gjenetika luan një rol në mënyrën se si dukemi ndërsa plakemi, disa prej nesh thjesht kanë një pamje natyrale që i tregon më të pjekur, të tjerë një pamje më të re. Megjithatë, ka shumë faktorë të tjerë që ndikojnë, përveç gjenetikës. Mënyra se si kujdesemi për trupin tonë dhe mirëqenien e përgjithshme mund të ketë një ndikim masiv në procesin e plakjes individuale.

Këtu janë 5 këshilla kundër plakjes dhe jetëgjatësisë.
Thjesht duke ndjekur disa rregulla të vogla çdo ditë, ju mund të ruani rininë që keni dhe të dukeni e të ndiheni shumë më mirë.

Ushqimi është ilaç. Ushqyerja e mirë luan një rol të rëndësishëm në mënyrën se si dukemi dhe ndjehemi. Nuk mund të hedhim poshtë efektin që një dietë e keqe ka në trupin tonë, afatshkurtër apo afatgjatë. Dhe është më shumë sesa thjesht të hahen 5 porcione frutash dhe perimesh në ditë, edhe pse ky mund të jetë një fillim i mirë.
Një dietë e plotë që përfshin ushqime nga të gjitha grupet ushqimore ju mundëson të keni mirëqenie më të mirë.

Merrni suplemente ditore. Normat e mineraleve, vitaminave dhe proteinave fillojnë të bien ndërsa plakemi, ose ndoshta na duhet pak më shumë me kalimin e moshës. Për shembull, kolagjeni shkon në rënie të theksuar që nga mosha 30 vjeçare. Kolagjeni është përgjegjës për shumë funksione në trup, dhe ju ndihmon të dukeni më të rinj.
Magnezi është gjithashtu thelbësor për funksionin e nervave dhe muskujve. Ka shumë të tjera. Kujdesuni për trupin tuaj me suplemente që mbështesin një regjim të fortë ushqimor.

Kaloni kohë me të rinjtë. Gjithkush ka energji të ndryshme, individuale. Fëmijët në veçanti kanë energji të pashteruar dhe lozonjare që pa dyshim do t'ju përfshijë dhe ju. Nëse keni nipër kaloni pak kohë duke luajtur me ta, do ta shihni botën nga një këndvështrim krejtësisht i ri dhe do të argëtohen.
E qeshura ngre nivelet e energjisë dhe humorit. Plakja është një mentalitet. Mendoni më të rinj që të ndiheni dhe të dukeni më të rinj!

Përqafoni kujdesin ndaj vetes, çfarëdo që kjo nënkupton për ju. Shumë herë ne lejojmë që procesi i plakjes të na përfshijë. Qëndroni një hap para dhe mbajeni veten aktiv, sigurohuni që të merrni pushimin që ju nevojitet dhe merrni pak kohë për veten tuaj.
Kujdesi për veten mund të përfshijë shumë aspekte të ndryshme për mendjen, trupin dhe shpirtin. Ne nuk jemi njëdimensionale dhe prandaj kemi qasje të shumëanshme për shëndetin dhe kujdesin për veten.