Shëndeti

Britania zbulon metodën e re të testimit ndaj Covid. Për sa minuta del përgjigjja

Britania zbulon metodën e re të testimit ndaj Covid. Për sa

90 minuta dhe zbulohet nëse je apo nuk je i prekur nga Covid-19. Mostra merret nga pështyma dhe rezultati i analizës del pa e çuar në laborator.

Kjo metodë do nisë të përdoret gjerësisht në shtëpitë e të moshuarve dhe në plazhe. Pastaj pritet të jetë një nga metodat kryesore të diagnostikimit gjatë vjeshtës, kur rastet pritet të shtohet dhe kur gripi sezonal të shfaqet.

Një mënyrë alternative testimi, gjithashtu shumë e shpejtë, do të mundësojë nëse jemi të infektuar me koronavirus nëpërmjet një kampioni ADN-je, që do të nxirret nga mukoza e hundës.