Shëndeti

Dieta verore, ja si të pastroni trupin dhe të humbni peshë për verën

Dieta verore, ja si të pastroni trupin dhe të humbni peshë
Pranverë, verë, vjeshtë, dimër, : një dietë për çdo stinë. Dhe për shkak se muaji më i nxehtë i vitit po afron, ka ardhur koha për të njohur të gjitha përfitimet dhe karakteristikat e një diete të krijuar posaçërisht për temperaturat e larta.

Dieta verore është një regjim ushqimor i dobishëm për të mbajtur trupin të hidratuar mirë dhe ju lejon të humbni peshë pa stres dhe në mënyrë të shëndetshme.

Kur mendoni për verën, gjëja e parë që ju vjen në mendje është padyshim vapa, ndjenja e rëndimit që vjen nga temperaturat e larta dhe dëshira e vogël për të ngrënë. Por jo vetëm. Sepse vera është gjithashtu sinonim i ushqimit të shëndetshëm dhe dëshirës së madhe për freski.

Po flasim për fruta dhe perime, ushqime të pasura me fibra, kripëra minerale dhe ujë, si dhe shumë vitamina të dobishme për funksionimin e duhur të trupit tonë. Midis tyre, padyshim që është mirë të preferoni ato sezonale dhe, nëse qëllimi është shkarkimi i lëngjeve të tepërta dhe shfryrja e trupi , ato që veprojnë më shumë në këtë kuptim janë:

selino;
kungull i njomë;
rrepkë;
sallatë;
kopër.

Por gjithashtu:

domate;
speca;
bishtaja;
shalqinj;
pjepër;
kumbulla;
pjeshkë;
luleshtrydhe;
kajsi.

Përveç majdanozit, borziloku , rozmarina dhe sherebela mund të përdoren gjithashtu si zëvendësues i kripës. Të gjitha të konsumohen në pesë porcione ditore.

Por kini kujdes, sepse për të kryer një dietë vërtet efektive verore ka ushqime të tjera që nuk duhet të mungojnë kurrë në tryezë duke përfshirë:

drithërat dhe derivatet , të konsumohen në rreth 3-5 porcione në ditë, duke preferuar ato integrale.
proteinat shtazore dhe bimore si bishtajore dhe mish pa dhjamë (pulë, gjeldeti, peshk, vezë)
produkte qumështi me pak yndyrë (gjithmonë në moderim) si djathërat e freskët, kos, rikota, kripa e parë.