Shëndeti

Dita e Shëndetit e gjeti botën të sëmurë

Dita e Shëndetit e gjeti botën të sëmurë

7 prilli është Dita Botërore e Shëndetit dhe këtë vit e gjeti botën të sëmurë. Koronavirusi i ri COVID-19 ka prekur më shumë se 1.3 milionë njerëz në 220 shtete dhe ka marrë më shumë se 75 mijë jetë njerëzish.

Dita e Shëndetit e gjeti botën të sëmurë

7 prilli është dita e krijimit të Organizatës Botërore të Shëndetit, ndaj edhe është përcaktuar si Dita e Shëndetit.

Dita e Shëndetit e gjeti botën të sëmurë
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Në kuadër të kësaj dite kreu i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus tha: “Shpresoj që COVID të jetë një mësim për botën që të investojë te punonjësit e shëndetit, jo vetëm për të mbrojtur jetën, por edhe jetesën”, tha ai.

*Burimi dw.com