Shëndeti

Fëmijët të fiksuar pas larjes së duarve, a do të çojë koronavirusi në një brez hipokondriakësh?

Fëmijët të fiksuar pas larjes së duarve, a do të

Vajza ime është një foshnjë pandemike. Ditëlindja e saj e parë u anulua për shkak të bllokimit, një nga fjalët e saj të para ishte "maskë", dhe ajo mësoi se si të lante duart para se të mësonte të ecte. Pasi ka kaluar një të tretën e jetës së saj nën kufizime, ajo është e pavetëdijshme se mos hyrja në shtëpitë e të tjerëve ose përqafimi i të afërmve është i çuditshëm.

Tashmë gjithçka është larg asaj që kemi pasur deri më tani. Përhapja e infeksionit nuk ishte diçka për të cilën kam menduar ndonjëherë. E megjithatë, edhe përkundër sfondit të këtyre viteve formuese të trishtuara, unë përsëri mund të tërhiqem nga lajmet për pandeminë. Çfarë shprese ka brezi i vajzës sime?

Pothuajse çdo prind me të cilin flas, më thotë se praktikat e rrepta të higjienës tani janë ngulitur në sjelljen e fëmijëve të tyre.

"Djali im shtatë vjeçar thekson larjen e duarve të tij", thotë Emma, ??një nënë e tre fëmijëve.

"Ai kërkon pastrues duarsh kur futet në makinë dhe i kujton vëllait të tij se ai nuk duhet të prekë gjëra."

Elaine ka vërejtur një ndryshim të ngjashëm në vajzën e saj pesë-vjeçare. "Ajo është fiksuar me larjen e duarve", shpjegon ajo. 

Njerëzit do ta kenë të vështirë nëse media vazhdon t'u thotë se do ta bëjnë! Fëmijët duhet të lajnë duart e tyre kur vijnë nga jashtë para se të hanë. Pastruesi i duarve është vetëm për rastet kur nuk mund ti lani. Disa vdiqën nga poliomieliti në klasën time, në familje dhe në rrugë, por të rriturit nuk vazhduan kështu si kjo.

“Për disa, mania me pastërtinë mund të kthehet në një problem më të madh”, shkruan Sarah Garden.

*The Independent