Shëndeti

Gjysma e amerikanëve të interesuar të përdorin ilaçe për humbje peshe

Gjysma e amerikanëve të interesuar të përdorin ilaçe

Shumica e të rriturve në Shtetet e Bashkuara kanë dëgjuar për një klasë të re të barnave që përdoren për humbje peshe, duke përfshirë Ozempic, Wegovy dhe Mounjaro dhe gati gjysma thonë se do të ishin të interesuar të përdorin një të tillë, sipas një sondazhi të ri nga KFF.

1 në 7 të rritur thonë se nuk kanë ndjekur ndonjëherë dietë për humbje peshe. Por gati 60% e të rriturve që po përpiqen të humbin peshë dhe madje një e katërta e atyre që aktualisht nuk po përpiqen të humbin peshë, thonë se do të ishin të interesuar të provonin një ilaç me recetë për humbje peshe nëse do të zbulohej se është i sigurt dhe efektive.

Interesi ishte veçanërisht i lartë midis të rriturve të cilëve u ishte thënë nga një mjek, ose ofrues tjetër i kujdesit shëndetësor se ishin mbipeshë ose obezë në vitet e fundit dhe midis atyre që po përpiqeshin të humbnin më shumë se 20 kilogramë, sipas sondazhit të KFF.

Gratë kishin dukshëm më shumë gjasa se burrat të thoshin se ishin të interesuara, me 51% të grave që thanë se do të ishin të interesuar, krahasuar me 38% të burrave.

Më shumë se gjysma e të rriturve thonë se sigurimet duhet të mbulojnë barnat me recetë për humbje peshe për këdo që dëshiron të humbasë peshë dhe rreth 80% thonë se ato duhet të mbulohen për individët që janë mbipeshë ose obezë, sipas sondazhit të KFF.