Shëndeti

Gonorreja po bëhet gjithnjë e më rezistente ndaj antibiotikëve! Paralajmërimi i autoriteteve shëndetësore të BE-së

Një raport i ri zbuloi se bakteret që shkaktojnë sëmundjen seksualisht të transmetueshme (STD) kanë rritur rezistencën ndaj ilaçeve.

Gonorreja po bëhet gjithnjë e më rezistente ndaj

Autoritetet shëndetësore në Evropë paralajmëruan për një rritje të rezistencës ndaj ilaçeve për gonorrenë që mund të kufizojë opsionet e trajtimit për infeksionin.

Gonorrea është një sëmundje seksualisht e transmetueshme (STD) e shkaktuar nga bakteret dhe shpesh nuk ka simptoma.

Nëse nuk trajtohet, mund të shkaktojë probleme serioze si sëmundje inflamatore të legenit ose infertilitet.

Ekspertët rekomandojnë më shumë mbikëqyrje, rishikime të rregullta të udhëzimeve të trajtimit dhe përpjekje parandaluese.