Shëndeti

Ilaçi i syve që dyshohet se po vret njerëz në Amerikë

Ilaçi i syve që dyshohet se po vret njerëz në Amerikë

3 të vdekur, 8 kanë humbur shikimin dhe 4 kanë hequr beben e syrit me kirurgji.

Ky është bilanci i deritanishëm që mendohet se vjen nga përdorimi i EzriCare, pika sysh në formën e lotëve artificialë.

Mendohet se medikamenti që merret në farmaci pa recetë mjekësore është kontaminuar nga një lloj bakteri rezistent ndaj ilaçeve që lidhet me vdekje të shumta, humbje të shikimit dhe heqje kirurgjikale të bebes së syrit.

Medikamenti është tërhequr nga tregu, por dëmi është bërë.

CDC flet për një shpërthim të bakterit rezistent Pseudomonas aeruginosa.

Përhapja është në 16 shtete pasi ilaçi shpërndahej kudo.

Rastet janë raportuar në shtetet e mëposhtme:

Florida

Pennsylvania

South Dakota

Texas

Utah

Washington

Wisconsin

Illinois

North Carolina

New Jersey

New Mexico

New York

Nevada

California

Colorado

Connecticut