Shëndeti

Ja se si po merrni frymë gabimisht dhe pse mund të jetë e rrezikshme

Ja se si po merrni frymë gabimisht dhe pse mund të jetë e

Dr Zac Turner, një mjek në Australi, u bëri thirrje njerëzve të marrin në konsideratë nëse marrin frymë përmes hundës ose gojës.

Ai tha se shumica e njerëzve do të besojnë se ata marrin frymë nga hunda edhe nëse nuk janë.

“Është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje mënyrës se si merrni frymë, sepse është më e shëndetshme të merrni frymë përmes hundës në vend të gojës.Arsyeja më e thjeshtë është sepse frymëmarrja me hundë është më e natyrshme dhe ndihmon trupin tuaj të përdorë në mënyrë efektive ajrin që thithni.”

Dr Turner renditi arsyet pse frymëmarrja përmes gojës mund të shkaktojë probleme shëndetësore.

Mund të kontribuojë në erën e keqe të gojës , gojën e thatë , prishjen e dhëmbëve, sëmundjet e mishrave të dhëmbëve dhe rrezikun e astmës.

Si të ndryshoni frymëmarrjen tuaj

Për shkak se frymëmarrja është një veprim i pavullnetshëm, nuk është diçka për të cilën mendoni shumë shpesh.

Prandaj, mund të pyesni veten se si mund ta bëni atë në mënyrë aktive ndryshe.

Dr Turner tha që për të përmirësuar frymëmarrjen me hundë dhe efikasitetin e mushkërive, provoni ushtrime si frymëmarrja alternative me hundë.

"Këto teknika mund t'ju ndihmojnë të zotëroni frymëmarrjen me hundë duke përmirësuar funksionin e mushkërive dhe duke reduktuar stresin," tha ai.
Frymëmarrja alternative e hundës është kur merrni frymë përmes njërës vrimë hunde dhe e nxirrni nga tjetra, duke përdorur dorën për të bllokuar njërën.