Shëndeti

Kjo vitaminë mund të jetë 'çelësi' i humbjes së peshës në dimër

Kjo vitaminë mund të jetë 'çelësi' i

Vitamina mbresëlënëse gjendet mes ushqimeve dhe është cilësuar shpesh si “superhero”. Ekspertët kundër plakjes e quajnë retinol, është i famshëm për shkëlqimin e lëkurës dhe veçanërisht atë poshtë syve. Por një studim nga shkolla mjekësore austriake, MediUni Vienna, thotë se tashmë vitamina A në të vërtetë mund funksionojë edhe për humbjen në peshë, veçanërisht kur moti bëhet më i ftohtë.

Kjo vitaminë mund të jetë 'çelësi' i

Studimi, i cili u botua në revistën shkencore, Metabolizmi Molekular, demonstron se vitamina A stimulon procesin e djegies së dhjamit.

Kjo vitaminë mund të jetë 'çelësi' i

Shkencëtarët e studimit, të udhëhequr nga Florian Kiefer, MD, PhD, nga Divizioni i Endokrinologjisë dhe Metabolizmit në MedUni Vjenë, vlerësuan nivelet e gjakut të personave që morën pjesë në eksperiment dhe ajo që vunë re ishte se ekspozimi ndaj të ftohtit stimulonte rishpërndarjen e vitaminës A nga mëlçia drejt indit yndyror duke nxitur djegien e tij.

Disa nga ushqimet që përmbajnë vitaminë A janë:

-Speci i kuq

-Spinaqi

-Mëlçia e viçit

-Patatet e ëmbla

-Akullorja

-Kungulli

-Karrota

*Eatthis