Shëndeti

Më pak kalori mund agjërimin me ndërprerje për humbje peshe, thotë studimi

Më pak kalori mund agjërimin me ndërprerje për humbje peshe,

Ngrënia e vakteve më të vogla dhe zvogëlimi i kalorive është një mënyrë efektive për të menaxhuar peshën sesa agjërimi me ndërprerje, kur konsumi është i kufizuar në një dritare të ngushtë kohe.

Ky është përfundimi i studiuesve nga Shkolla e Mjekësisë Johns Hopkins, të cilët studiuan modelet e të ngrënit, gjumit dhe zgjimit të 547 të rriturve gjatë një periudhe gjashtëmujore.

Gjetjet e tyre shfaqen të mërkurën në Gazetën e Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Ata zbuluan gjithashtu se periudha e kohës midis vaktit të parë dhe të fundit nuk lidhej me ndryshimin e peshës.

Autori kryesor i studimit Di Zhao, PhD , një shkencëtar i asociuar në Shkollën Johns Hopkins në Baltimore, deklaroi se gjetjet nuk mund të vërtetonin nëse shpeshtësia e vakteve dhe marrja totale e kalorive ishin faktorë rreziku më të fortë për ndryshimin e peshës sesa koha e vaktit.

Tiranapost.al