Shëndeti

Një tjetër pandemi kërcënon botën dhe vjen sërish nga Kina

Një tjetër pandemi kërcënon botën dhe vjen sërish

Një grup shkencëtarësh kanë shfaqur shqetësimin rreth një virusi të ri që kërcënon botën. Aktualisht gjendet tek derrat në Kinë, por sipas tyre mund të kalojë lehtësisht nga derri tek njeriu dhe pastaj nga njeriu tek njeriu.

Është pak i shumë i ngjashëm me gripin e derrave, por gjithsesi mund të jemi pak ose aspak imunë, pasi nuk është i njëjti.

Teksa të gjithë janë fokusuar në luftën me COVID-19 mund të shpërthejë ky virus i ri, ndaj studiuesit sugjerojnë të mos injorohet.

*Burimi BBC