Shëndeti

Shkencëtarët zbulojnë se çfarë e bën lëkurën tonë të ndiejë kruajtje

Shkencëtarët zbulojnë se çfarë e bën

E keni menduar ndonjëherë pse ne kruhemi? Shpesh edhe pa një arsye të qartë?

Kjo është diçka që një grup shkencëtarësh e kanë shqyrtuar, dhe ata mendojnë se tani e kanë përgjigjen. Ekspertët në Shkollën Mjekësore të Harvardit kanë zbuluar se ndjenja e kruajtjes shkaktohet nga një lloj i veçantë qelize që gjendet në baktere.

Bakteret - të quajtura stafilokoku aureus - na bëjnë të ndiejmë kruajtje duke vepruar drejtpërdrejt në qelizat tona nervore.

Studiuesit kryen një eksperiment duke ekspozuar lëkurën e minjve ndaj baktereve dhe zbuluan se ata zhvilluan një ndjesi kruarje gjatë disa ditëve.

Jo vetëm që vetë bakteret i bënin kafshët të ndjenin kruarje, por gjithashtu i bënë ato të mbindjeshme.