Shëndeti

Si të ndërtoni besimin tuaj nëse vuani nga ankthi

Si të ndërtoni besimin tuaj nëse vuani nga ankthi

Përballja me ankthin social është shumë e vështirë. Por ndërmarrja e hapave të vegjël do t'ju ndihmojë të jeni më të rehatshëm dhe social me njerëzit. Këtu janë disa mënyra për të krijuar besim.


Flisni pozitivisht me veten

Praktikoni të flisni me veten në mënyrën më të ëmbël të mundshme. Mos lejoni që mendimet negative të hyjnë në kokën tuaj. Praktikoni të thoni gjëra pozitive dhe pohime që ju ndihmojnë të ndiheni më mirë.

Mendoni për arritjet tuaja

Mos e degradoni veten duke menduar se nuk keni rëndësi. Në vend të kësaj, mendoni për arritjet tuaja të së kaluarës dhe atë që ju ka tërhequr deri tani. Këto momente të vogla motivimi do t'ju ndihmojnë të kuptoni se jeni në gjendje të bëni gjëra më të mëdha.

Pranoni komplimente më shpesh

Kur njerëzit thonë se sa mirë dukeni, pranoni komplimentet e tyre. Komplimentet kanë për qëllim t'ju bëjnë të ndiheni mirë me veten tuaj. Dëgjoni të tjerët dhe gjithashtu falënderojini për komplimentet dhe komentet e tyre.

Qëndrimi i drejtë

Praktikoni të qëndroni drejtë sepse ndihmon në rritjen e personalitetit tuaj në një masë të madhe dhe krijon vetëbesim.

Vendosja e qëllimeve

Mësoni të vendosni qëllime të vogla në fillim në mënyrë që të jenë të arritshme. Mos i bëni presion vetes duke vendosur qëllime të mëdha, sepse kjo mund të bëhet dërrmuese në fillim.

Tiranapost.al