Shëndeti

Studimi i ri zbulon mbase pasojën më të rëndë të Covid-19

Studimi i ri zbulon mbase pasojën më të rëndë të

Sigurisht pas rasteve fatale, kur virusi merr jetën, ky mund të jetë efekti më i rëndë që lë tek disa njerëz.

Disa nga ata që rikuperohen nga COVID-19 mund të pësojnë ndikime të rëndësishme në funksionet mendore dhe në rastet më të rënda mund të vuajnë nga një ulje e ndjeshme e aktivitetit të trurit, e barasvlershme me 10 vite plakje të trurit.

Në studim u përfshinë 84,000 njerëz. Ai u udhëhoq nga Adam Hampshire, një mjek në Imperial College London. Kjo gjendje e trurit zgjat disa muaj, por ajo që studiuesit ende nuk kanë të qartë (pasi kjo kërkon kohë, studime longitudinale), është nëse ky efekt zgjat më shumë sesa disa muaj dhe a është i rikthyeshëm aktiviteti normal i trurit pas disa kohësh.

Deficitet njohëse ishin "me madhësi të efektit substancial", veçanërisht tek njerëzit që ishin shtruar në spital nga COVID-19, thanë studiuesit, pra tek ata që kishin simptoma më të rënda dhe nevojë për trajtim. Ndikimi në efektet konjitive të trurit u vu tek njerëzit nga mosha 20-70 vjeç.

Gjithsesi, këto rezultate duhet të vërtetohen dhe mbështeten nga një sërë studimesh të tjera.

*Burimi Huffington Post