Shëndeti

Vaksina do krijojë imunitet afatgjatë, por do vonojë të dalë

Vaksina do krijojë imunitet afatgjatë, por do vonojë të

Ndërkohë që gjithë bota përballet me COVID-19 sytë janë nga studiuesit që po merren me vaksinën. Dy pyetje janë kryesoret: Kur do të dalë?, A krijon imunitet të përheshëm?

Të dyja pyetjeve u është përgjigjur Dr. Sarah Gilbert, projekti i së cilës është më i avancuari për momentin.

Ajo siguron se vaksina që sigurojë imunitet afatgjatë vetëm se do vonojë të dalë.

Pritet të vaksinohen fillimisht 14 mijë njerëz për ta testuar dhe pastaj të vëzhgohet ecuria e tyre.

Ende nuk dihet nëse vaksina do na mbrojë totalisht nga mosprekja apo thjesht do lehtësojë simptomat. Gjithashtu nuk është ende e qartë nëse do të ketë efekt të lartë tek të moshuarit të cilët janë me imunitet të dobët në përgjithësi.

Gjithsesi çdo gjë mbetet për t`u parë në vazhdim.

*Burimi Business Insider